« »workshop anti pasti en wijn proeverij op 12 december 2019

Gepubliceerd op 01-05-2019

Workshop Anti pasti samen met een wijn proeverij van Vincent Bakker (sommelier)
per persoon €45
Donderdag 12 december 2019
19.00 uur tot 22.00 uur

Wijn en spijs combineren is niet moeilijk. Om het te leren moet je het gerecht en de wijn proeven, of je moet je een goede voorstelling van de smaken kunnen maken. Vervolgens ga je analyseren: wat zijn de belangrijkste kenmerken van de wijn, heeft de wijn veel of weinig zuur, een volle ronde body of is het licht en waterig. Is de smaak intensief, proef je tannine.
Analyseer nu het gerecht: wat zijn de dominante smaken. Is het een licht of heel stevig smakend gerecht. Hoe is de bereiding, bijvoorbeeld: gestoomd, gebakken of gegrild.
Geef je er een saus bij, wat zijn de garnituren.
Als je de analyses gemaakt hebt kun je gaan matchen: welke wijn lijkt op het gerecht. Of: hoe kan ik het gerecht aanpassen aan de wijn?
Tijdens de kookworkshop maken we een 5 tal hapjes met bijpassende wijnen van Vincent, je leert hoe je de lekkerste hapjes kan maken en hoe je de beste wijnen moeten kiezen om je gasten te verassen.
Schrijf je in voor deze leuke, leerzame en zeer zeker smaakvol workshop
Inschrijven per persoon of met je eigen groep vrienden, familie of collega's 
info@basilicumdeurne.nl
0493-323328
06-30104067

31890948-1314169168727538-1041533327376384000-n-1556696568.jpg
Lichte-rode-wijn-1556696588.jpg